Re: Prodej , Kontakt
Brněnští sběratelé jsou v pravidelném styku a určitě Vám poradíme - můj kontakt: filipi.filumenie@gmail.com
Administrace webu, si vyhrazuje, bez varování odstranit nevhodné příspěvky.
Informace a nabídky zápalkových nálepek vkládejte do odpovídajcí rubriky.
“Aktivity nebo nabídky komerčního charakteru z této sekce odstraňujeme bez předchozího upozornění”
Brněnští sběratelé jsou v pravidelném styku a určitě Vám poradíme - můj kontakt: filipi.filumenie@gmail.com
Mám příslib velkého množství celých tiskových archů nálepek a přířezů ze Sušice. Má toho být na náklaďák. Potřebuju to všechno projít a zpracovat v České Lípě, je ale nutno je i zpacovat do archivu pro další generace. No a nemám na to prostor. Ani na případný dlouhodobý nájem nějakého prostoru. Když to nevezmu, skončí to v táboráku. Kdyby měl nějaký nápad na vyřešení, ozvěte se.
Dobrý den pane Krejčí. Asi by bylo škoda, aby to skončilo v táboráku. A tohle prohlásila i moje sušická tchyně. Na druhou stranu je třeba vědět, jestli je zájem o archivaci. Pojem, má toho být na náklaďák je velice obecný. Něco bych asi dokázal umístit, ale to znamená rozdělit a pendlovat mezi ČL a Štěchovicemi. sablamichal@gmail.com
Dobrý den. Děkuji Vám moc za Vaši reakci na výzvu. JIná odezva se zatím neobjevila. Prozatím se snažím umístit materiály do nějké instituce, což nabízí výhodu pro filumenii - materiál by se nemusel stále stěhovat až do ztracení při každém stěhování, prodeji, nemoci, rozvodu, prodeji nemovitosti nebo i úmrtí, atd. Uvidíme, jinak se to bude muset umístit mezi více sběratelů.
Zde máte možnost napsat své názory nebo i zkušenosti k článku na našem webu.
Asi těžko předpokládat, že by jedna série byla vydaná na tak zcela odlišných krabičkách a s různými zápalkami. O tom jsem nikdy neslyšel, ale třeba mě někdo opraví?
Stejné nálepky vylepené ve stejnou dobu na více druzích krabiček se často vyskytovaly v 70. letech 20. stol., kdy sirkárny postupně přecházely na nové kartonové technologie. Byly to jak tuzemské ZN, tak také exportní pro tuzemský trh.
Díky moc za upřesnění. A myslíte, že k tomu mohlo docházet i v 50.letech? Když jsem se o tom bavil se sběrateli krabiček, tak svorně říkají, že v těchto letech se takové ty sytě modrofialové krabičky ještě nedělaly. Krabičky pro tuzemský trh prý měly takový ten šedohnědý papír. Ale já nejsem na krabičky odborník, tak mě zajímá názor jiných...
Nejsem sběratelem krabiček, tak nechci do toho nijak zasahovat. Jen mě napadlo spojit se přímo s prodejcem těchto artefaktů a snad by možná osvětlil původ těchto krabiček. Jistě by k tomu řekl nejvíc.
Dobrý den. Mohl by mi někdo poradit, jestli existují vylepní listy k polským nálepkám? Rk73kr@centrum.cz. Předem díky
Oficiální stránky ČFS www.filumenie.com